Απεντόμωση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία μέσω της οποίας αντιμετωπίζεται ή προλαμβάνεται μια προσβολή από παρασιτικά έντομα σε έναν χώρο.

Παρασιτικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια, τα κουνούπια, οι μύγες, οι ψύλλοι, οι κοριοί κ.α.  μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και εστίες μόλυνσης σε πολυκατοικίες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους και η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους για τους διαμένοντες, τους επισκέπτες και το εργαζόμενο προσωπικό.

Η καταπολέμηση των παρασιτικών εντόμων επιτυγχάνεται με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων απεντόμωσης όπως υπολειμματικοί ψεκασμοί, gel κατσαριδοκτόνο, παγίδες σύλληψης, εκνέφωση ή εφαρμογή αερολύματος.

Το τμήμα  απεντομώσεων της Apical Service στελεχώνεται από  υπεύθυνο επιστήμονα και πεπειραμένους απολυμαντές με εξειδίκευση, σε θέματα αντιμετώπισης και καταπολέμησης παρασιτικών εντόμων.

Όλες οι εφαρμογές απεντομώσεων σχεδιάζονται προσεκτικά, από τον υπεύθυνο επιστήμονα της Apical Service, ώστε να τηρούνται οι οδηγίες των σκευασμάτων και η νομοθεσία. 

Το επιστημονικό προσωπικό της Apical Service  χρησιμοποιεί σκευάσματα νέας γενιάς,  εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους απεντόμωσης δίνοντας άμεσα και οριστικά λύση σε προβλήματα με κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια, μύγες, ψύλλους, κοριούς, σφήκες  και γενικά λύσεις σε όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται σε πολυκατοικίες, διαμερίσματα, μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους με ενοχλητικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία έρποντα και ιπτάμενα έντομα.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά, άοσμα, δε λεκιάζουν και είναι φιλικά για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο. Είναι πρωτοποριακά στη δραστική τους ουσία, με υπολειμματική δράση όπου κρίνεται απαραίτητο και κατάλληλα για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους .

Με την ολοκλήρωση κάθε εφαρμογής παραδίδεται πιστοποιητικό βάσει της υπ' αριθμό 15247.3807.11/05/81 απόφασης του Υπουργείου Γεωργίας. Στο πιστοποιητικό αναγράφονται οι εμπορικές ονομασίες και  οι δραστικές ουσίες των σκευασμάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για την απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία όπως τα αντίστοιχα αντίδοτα τους και πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό σε περίπτωση υγειονομικού και αστυνομικού έλεγχου.

Η Apical Service είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία  και σε εφαρμογή της ΚΥΑ 323/4883/16-1-2015 (ΦΕΚ 163/Β'/22-1-2015), διαθέτει νόμιμη άδεια για τη διενέργεια απολυμάνσεων, απεντομώσεων και μυοκτονιών, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.