Οι κοριοί είναι αιμομυζητικά παρασιτικά έντομα της οικογενείας Κιμικίδες.

Είναι άπτερα έντομα με μικρό, επίπεδο, οβάλ σχήματος σώμα και χρώμα κοκκινωπό-καφέ. Το μήκος τους φθάνει μέχρι τα 4 έως 5 mm και μοιάζει στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Μετά από ένα γεύμα αίματος το σώμα τους πρήζεται και παίρνει έντονα κοκκινωπό χρώμα.

Ο βιολογικός κύκλος των κοριών περιλαμβάνει τα στάδια αυγό, νύμφη, ενήλικο τέλειο άτομο και διαρκεί από 5 έως 10 εβδομάδες. Οι ενήλικες κοριοί είναι πολύ ανθεκτικοί στις συνθήκες του περιβάλλοντος και η διάρκεια ζωής τους, σε ιδανικές συνθήκες, μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 χρόνια ενώ μπορούν να αντέξουν χωρίς τροφή έως και 1 χρόνο.

Τα ενήλικα θηλυκά εναποθέτουν 1 έως 5 αυγά ανά ημέρα, συνεπώς κατά τη διάρκεια της ζωής τους γεννούν άνω των 500 αυγών.

Οι κοριοί ζουν ομαδικά και φωλιάζουν συνήθως σε σχισμές πατωμάτων, τοίχων, επίπλων, σε ραφές στρωμάτων, στις κουρτίνες, στις γωνίες των κρεβατιών, στα κομοδίνα, στις ντουλάπες, στους καναπέδες, στα κουφώματα, στις πρίζες, ακόμα και πίσω από ταπετσαρίες, και σοβατεπιά των τοίχων.

Είναι αδρανείς κατά την διάρκεια της ημέρας παραμένοντας στις φωλιές τους και δραστηριοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα λίγο πριν την αυγή ενώ οι άνθρωποι κοιμούνται.

Οι κοριοί είναι εύκολα ορατοί, αρκεί να τους ψάξουμε στα παραπάνω σημεία, εντοπίζοντας τους ίδιους ή παρατηρώντας κηλίδες αιμοσφαιρίνης που αποβάλλουν μετά από κάθε γεύμα.

Οι κοριοί μεταφέρονται από προσβεβλημένους χώρους συνήθως με την μεταφορά επίπλων ή αποσκευών ή άλλων προσωπικών αντικείμενων, όπως τσάντες και χαρτοφύλακες.

Οι κοριοί είναι επικίνδυνα παράσιτα και από τα δαγκώματα τους μπορούν να προκύψουν έντονα δερματικά εξανθήματα και σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα στον άνθρωπο.

Η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η ανθεκτικότητα τους, καθιστά δύσκολη την καταπολέμηση τους.

Η Apical Service αναλαμβάνει την καταπολέμηση των κοριών εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους όπως υπολειμματικοί ψεκασμοί, απωθητικές εφαρμογές κ.α.

Η Apical Service χρησιμοποιεί σκευάσματα νέας γενιάς, οικολογικά, άοσμα, δε λεκιάζουν και είναι φιλικά για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο.

Όλα τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Με την ολοκλήρωση κάθε εφαρμογής παραδίδεται πιστοποιητικό βάσει της υπ’ αριθμό 15247.3807.11/05/81 απόφασης του Υπουργείου Γεωργίας. Στο πιστοποιητικό αναγράφονται οι εμπορικές ονομασίες και οι δραστικές ουσίες των σκευασμάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για την απεντόμωση όπως και τα αντίστοιχα αντίδοτα τους και πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό σε περίπτωση υγειονομικού και αστυνομικού έλεγχου.