Τα περισσότερα είδη φιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν είναι δηλητηριώδη και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους. Ένα από τα λίγα είδη δηλητηριώδους φιδιού είναι η οχιά που έχει συνήθως κοντό και χοντρό σώμα και το χρώμα της ποικίλει με βασική όμως απόχρωση αυτή του γκρι.

Σε περιαστικές περιοχές με έντονη περιμετρική βλάστηση, η εμφάνιση φιδιών αποτελεί συχνό φαινόμενο. Τα φίδια, αν και για πολλούς ανθρώπους είναι “φόβος και τρόμος” αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος και βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων.

Παρ ‘όλα αυτά τα φίδια είναι ιδιαίτερα αποκρουστικά στην όψη για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν επιθυμούν την παρουσία τους στο εξωτερικό περιβάλλον των χώρων διαμονής ή εργασίας τους.

Η Apical Service αναλαμβάνει με απόλυτη ασφάλεια την απώθηση φιδιών από τους περιβάλλοντες χώρους οικιών και επαγγελματικών χώρων χρησιμοποιώντας απωθητικά σκευάσματα τα οποία είναι απόλυτα φιλικά για το περιβάλλον και βέβαια εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.